marsepein krab
siliconen mal
marsepein krab klaar
WYSIWYG Web Builder
Marsepein Mallen maken gaat het mooist met siliconen omdat het buigzaam is.

WERKWIJZE:

De vervaardiging van de mallen is vrij eenvoudig.
Door uitharding bij kamertemperatuur van siliconenrubber + harder verkrijgt
men een sterke, buigzame mal.
Zelfs de kleinste details worden haarscherp overgebracht.

Het mengen van de vormmassa:
Het mengen van de siliconenrubber met de harder kan handmatig geschieden.
Rubber voor gebruik goed omroeren.
Daarna 1% gewichtsdelen Harder T2 toevoegen en goed mengen. (1).
Belangrijk is dat tijdens het mengen van de Harder rustig geroerd wordt,
dit om luchtinslag te voorkomen.
Na vulkanisering van de rubbermal deze minimaal 24 uur laten uitharden

1(Door de Duitse Warenwet voor Voedingsmiddelen wordt een toevoeging van max.
1% Harder T2 toegestaan).

Het maken van de rubbermallen:
Het te reproduceren materiaal moet schoon, droog en vrij van vloeibaar vet zijn.
Modellen bestaande uit poreus materiaal, zoals marsepein, hout en gips is
het aanbevolen deze te impregneren met hard vet (bv. frituurvet), het vet
smelten op 70°C en de orginelen dompelen in het vet of over gieten met het vet.
De gegoten mallen worden verkregen door het gieten van de siliconenrubber
over het te reproduceren model, waaromheen een opstaande rand is aangebracht
(bv. Marsepeinrand, kistje, bakje, steker, o.i.d.)

De siliconen rubber hecht zich niet aan andere materialen, dwz. na
uitharding kunt u de gebruikte gereedschappen eenvoudig reinigen .
De mallen zijn geschikt voor modellen waarvan een der vlakken glad is.
Het model wordt met de vlakke zijde op een bodemplaat bevestigd d.m.v. iets vet.

Plaats een omlijsting om het model en vul de ruimte met rubber.
Na uitharding de mal door zachtjes drukken van het model scheiden.
En zie na 24 uur het resultaat. Klaar voor gebruik.

Zie hier naast de fototjes van de Krab.

De bovenste is de Krab van marsepein waar de mal van gemaakt is.
De middelste de gemaakte mal.
De onderste het eind resultaat.

HOE EEN MAL MAKEN

Copyright © 1995-2024  by "jumbo"
         All Rights reserved